Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Turkish version)

Couverture du livre « Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Turkish version) » de  aux éditions Epagine
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : Droit
  • Thème : Droit
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Çocuk dostu adalete iliskin rehber ilkeler ve açiklayici bildiri Avrupa Konseyi tarafindan 2010 yilinda kabul edilmistir. Mevcut uluslararasi standartlari ve Avrupa standartlarini, özellikle Birlesmis Millerler Çocuk Haklari Sözlesmesini ve Avrupa Insan Haklari Sözlesmesini esas alan bu... Voir plus

Çocuk dostu adalete iliskin rehber ilkeler ve açiklayici bildiri Avrupa Konseyi tarafindan 2010 yilinda kabul edilmistir. Mevcut uluslararasi standartlari ve Avrupa standartlarini, özellikle Birlesmis Millerler Çocuk Haklari Sözlesmesini ve Avrupa Insan Haklari Sözlesmesini esas alan bu rehberlik ilkeleri, çocuklarin adalet sistemine etkili erisimini ve bu sistem içinde gereken muameleyi görmesini güvence altina alacak sekilde tasarlanmistir. Bu rehber ilkeler çocuklarin, hangi nedenle ve hangi kapasitede olursa olsun, ceza, hukuk ya da idari adalet sistemiyle iliskisi olabilecegi bütün durumlar ve kosullar için geçerlidir. Bu ilkeler çocugun yüksek menfaatleri, özen ve saygi, katilim, esit muamele ve hukukun üstünlügü prensiplerini hatirlatarak tesvik etmekte ve bilgilendirilme, temsil edilme ve katilim haklari, mahremiyetin korunmasi, güvenlik, çok disiplinli yaklasim ve egitim, davanin bütün asamalarinda koruyucu tedbirler ve özgürlükten mahrum birakilma gibi konulari ele almaktadir.
Rehber Avrupa Konseyinin 47 üye ülkesini, kendi hukuk sistemlerini çocuklarin belirli ihtiyaçlarina göre uyarlamaya, uluslararasi kabul edilmis prensiplerle aradaki farki kapatmaya tesvik etmektedir. Bu amaçla, açiklayici bildiri iyi uygulama örnekleri vermekte ve çocuklar için adalet sistemindeki hukuk ve uygulama bosluklarinin ele alinmasina ve çareler bulunmasina yönelik çözüm yollari önermektedir.
Bu rehber, Avrupa Konseyinin çocuk haklarina iliskin stratejisinin bir parçasidir. Rehber´in tüm çocuklarin yararina etkili bir biçimde uygulanmasi maksadiyla bir dizi tesvik, isbirligi ve izleme faaliyeti üye ülkelerde planlanmaktadir.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.