Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Czech version)

Couverture du livre « Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Czech version) » de  aux éditions Epagine
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : Droit
  • Thème : Droit
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Pokyny o justici vstrícné k detem a jejich duvodová zpráva byly prijaty Radou Evropy v roce 2010. Na základe stávajících mezinárodních a evropských standardu, zejména Úmluvy OSN o právech dítete a Evropské úmluvy o lidských právech, jsou pokyny koncipovány tak, aby zarucovaly úcinný prístup... Voir plus

Pokyny o justici vstrícné k detem a jejich duvodová zpráva byly prijaty Radou Evropy v roce 2010. Na základe stávajících mezinárodních a evropských standardu, zejména Úmluvy OSN o právech dítete a Evropské úmluvy o lidských právech, jsou pokyny koncipovány tak, aby zarucovaly úcinný prístup detí k justici a vhodné zacházení v rámci justice. Vztahují se na vsechny situace, v nichz se deti mohou, z jakéhokoli duvodu a v jakémkoli postavení, dostat do kontaktu se systémem trestního, obcanského nebo správního soudnictví. Pripomínají a podporují zásady zájmu dítete, péce a respektu, úcasti, rovného zacházení a právního státu. Pokyny se zabývají otázkami, jako jsou práva na informace, zastoupení a úcast, ochrana soukromí, bezpecnost, víceoborový prístup a odborná príprava, ochranná opatrení ve vsech fázích rízení a zbavení svobody.



Ctyricet sedm clenských státu Rady Evropy se vybízí, aby své právní systémy prizpusobily konkrétním potrebám detí a preklenuly propast mezi mezinárodne dohodnutými zásadami a realitou. Za tímto úcelem nabízí duvodová zpráva príklady osvedcených postupu a navrhuje moznosti resení a nápravy právních a praktických nedostatku v justici pro deti.
Tyto pokyny tvorí nedílnou soucást strategie Rady Evropy v oblasti práv detí a jejího programu "Budování Evropy pro deti a s detmi". V clenských státech se plánuje rada cinností v oblasti podpory, spolupráce a sledování s cílem zajistit úcinné provádení pokynu ve prospech vsech detí.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.