Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Pianistov dotik

Couverture du livre « Pianistov dotik » de Mirt Komel aux éditions Epagine
Résumé:

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v newyorski bolnisnici po misterioznem dogodku, ki sprozi fobijo pred dotikom. Je kriva nesrecna ljubezen, odvzeti ljubezenski dotik ali brezdusno, mehanicno udarjanje klavirskih... Voir plus

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v newyorski bolnisnici po misterioznem dogodku, ki sprozi fobijo pred dotikom. Je kriva nesrecna ljubezen, odvzeti ljubezenski dotik ali brezdusno, mehanicno udarjanje klavirskih strojev, ki grozijo, da bodo glasbi ukradli dotik z duso? V bolnisnicno sedanjost se vpleta predzgodba cudaskega cudeznega otroka, nato demonicno obsedenega genija. Knjiga se pred bralcem razpira kot granatno jabolko: tukaj zrna razvojnega, tam filozofskega romana, ob njih pa emocionalno in poeticno nabita ljubezenska zgodba, izjemno doziveti opisi najbolj neverbalne umetnosti - glasbe ... vsi povezani z izrazito bogatim in igrivim jezikom, ki spominja na virtuoznost mojstrov, kot je Vladimir Nabokov.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.