Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Croatian version)

Couverture du livre « Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Croatian version) » de  aux éditions Epagine
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : Droit
  • Thème : Droit
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Smjernice o pravosudu prilagodenom djeci i njihovo obrazlozenje donijelo je Vije´ce Europe 2010. godine. Temelje´ci se na postoje´cim medunarodnim i europskim standardima, osobito na Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, smjernice su ... Voir plus

Smjernice o pravosudu prilagodenom djeci i njihovo obrazlozenje donijelo je Vije´ce Europe 2010. godine. Temelje´ci se na postoje´cim medunarodnim i europskim standardima, osobito na Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, smjernice su osmisljene kako bi jamcile djelotvoran pristup djece i odgovaraju´ce postupanje prema djeci u pravosudu. Primjenjuju se na sve okolnosti u kojima je vjerojatno da ´ce djeca biti, po bilo kojoj osnovi i u bilo kojem svojstvu, u kontaktu s kaznenim, gradanskim ili upravnim pravosudem. One podsje´caju na nacela najboljih interesa djeteta, skrbi i postovanja, sudjelovanja, jednakog postupanja i vladavine prava i promicu ih, Smjernice rjesavaju pitanja kao sto su pravo na obavijestenost, zastupanje i sudjelovanje, zastita privatnosti, sigurnost, visedisciplinarni pristup i obuka, zastitna sredstva u svim fazama postupka i lisenje slobode.



Cetrdeset sedam drzava clanica Vije´ca Europe ohrabruju se da prilagode svoje pravne sustave konkretnim potrebama djece, premos´cuju´ci jaz izmedu medunarodno dogovorenih nacela i stvarnosti. S tim ciljem, obrazlozenje nudi primjere dobre prakse i predlaze nacine za rjesavanje i ispravljanje pravnih i prakticnih praznina u pravosudu za djecu.
Ove su smjernice sastavni dio strategije Vije´ca Europe o djecjim pravima i njegovog programa "Izgradnja Europe za djecu i s, djecom" koji je 2006. godine pokrenuo Monako. Planira se niz promocija, suradnje i aktivnosti pra´cenja u drzavama clanicama radi osiguranja djelotvorne provedbe smjernica na korist sve djece.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.