Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Slovenian version)

Couverture du livre « Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Slovenian version) » de  aux éditions Epagine
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : Droit
  • Thème : Droit
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Smernice za otrokom prijazno pravosodje in njihov obrazlozitveni memorandum je Svet Evrope sprejel leta 2010. V skladu z obstojecimi mednarodnimi in evropskimi standardi, zlasti s Konvencijo Zdruzenih narodov o otrokovih pravicah in Evropsko konvencijo o clovekovih pravicah, so bile... Voir plus

Smernice za otrokom prijazno pravosodje in njihov obrazlozitveni memorandum je Svet Evrope sprejel leta 2010. V skladu z obstojecimi mednarodnimi in evropskimi standardi, zlasti s Konvencijo Zdruzenih narodov o otrokovih pravicah in Evropsko konvencijo o clovekovih pravicah, so bile oblikovane zato, da bi otrokom zagotovile ucinkovit dostop do sodnega varstva in ustrezno obravnavanje v pravosodju. Veljajo za vse okoliscine, v katerih bi otroci lahko iz kakrsnega koli razloga in v kakrsni koli obliki prisli v stik s kazenskim, civilnim ali upravnim sodnim sistemom. Opozarjajo na nacela otrokovih koristi, skrbi in spostovanja, udelezbe, enakega obravnavanja in pravne drzave ter ta nacela spodbujajo. Smernice obravnavajo vprasanja, kot so pravica do obvescenosti, zastopnika in udelezbe, varstvo zasebnosti, varnost, multidisciplinarni pristop in usposabljanje, zascitni ukrepi v vseh fazah postopka ter odvzem prostosti.
47 drzav clanic Sveta Evrope se spodbuja, da prilagodijo svoj pravni system posebnim potrebam otrok ter premostijo vrzel med mednarodno sprejetimi naceli in dejanskim stanjem. Zato obrazlozitveni memorandum vsebuje primere dobrih praks ter predlaga resitve za obravnavo in odpravo pravnih in prakticnih vrzeli v pravosodju za otroke.
Te smernice so sestavni del strategije Sveta Evrope o otrokovih pravicah in njegovega programa "Gradimo Evropo za otroke in z njimi". V drzavah clanicah je v nacrtu niz predstavitvenih, sodelovalnih in spremljevalnih dejavnosti, da bi se zagotovilo ucinkovito izvajanje teh smernic v korist vseh otrok.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.