Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Slovakian version)

Couverture du livre « Guidelines of the Committee of Ministers of the Council of Europe on child-friendly justice (Slovakian version) » de  aux éditions Epagine
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : Droit
  • Thème : Droit
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Usmernenia o súdnictve zohladnujúcom potreby detí a ich dôvodová správa boli prijaté Radou Európy v roku 2010. Na základe existujúcich medzinárodných a európskych noriem, najmä Dohovoru OSN o právach dietata a Európskeho dohovoru o ludských právach, sú usmernenia vypracované tak, aby bol... Voir plus

Usmernenia o súdnictve zohladnujúcom potreby detí a ich dôvodová správa boli prijaté Radou Európy v roku 2010. Na základe existujúcich medzinárodných a európskych noriem, najmä Dohovoru OSN o právach dietata a Európskeho dohovoru o ludských právach, sú usmernenia vypracované tak, aby bol zarucený úcinný prístup detí k justícii a primerané zaobchádzanie pri súdnych konaniach. Vztahujú sa na vsetky prípady, ked je pravdepodobné, ze sa deti z akéhokolvek dôvodu a v akomkolvek postavení dostanú do kontaktu s trestným, obcianskym alebo správnym súdnym systémom. Upozornujú a podporujú zásady záujmu dietata, starostlivosti a respektu, úcasti, rovnakého zaobchádzania a právneho státu. Usmernenia sa zaoberajú otázkami, akými sú právo na informácie, zastupovanie a úcast, ochrana súkromia, bezpecnost, multidisciplinárny prístupu a odborná príprava, ako aj záruky vo vsetkých fázach konania a pozbavenia slobody.
Styridsatsedem clenských státov Rady Európy sa vyzýva, aby svoje právne systémy prispôsobili osobitným potrebám detí, aby premostili medzeru medzi medzinárodne uznanými zásadami a realitou. Na tento úcel dôvodová správa poskytuje príklady osvedcených postupov a navrhuje moznosti, ako vyriesit a odstránit právne a praktické nedostatky v oblasti súdnictva pre deti.



Tieto usmernenia tvoria neoddelitelnú súcast stratégie Rady Európy v oblasti práv detí a jej programu "Budovanie Európy pre deti a s detmi". V clenských státoch je naplánovaný súbor cinností v oblasti propagácie, spolupráce a monitorovania, ktorých cielom je zabezpecit úcinné vykonávanie usmernení v prospech vsetkých detí.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.