Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Een korte geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog

Couverture du livre « Een korte geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog » de Roel Tanja aux éditions Bbnc Uitgevers
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

De Tachtigjarige Oorlog (officieel 1568-1648) wordt in de Engelstalige wereld "The Dutch Revolt" (de Nederlandse Opstand) genoemd. Waarschijnlijk is dit een betere benaming, want wat begon als een opstandige oprisping in een uithoek van het Spaanse rijk, liep uit op een ware revolutie, waarbij... Voir plus

De Tachtigjarige Oorlog (officieel 1568-1648) wordt in de Engelstalige wereld "The Dutch Revolt" (de Nederlandse Opstand) genoemd. Waarschijnlijk is dit een betere benaming, want wat begon als een opstandige oprisping in een uithoek van het Spaanse rijk, liep uit op een ware revolutie, waarbij alles op z'n kop werd gezet. Na ruim tachtig jaar was men in de Nederlanden veranderd van eigenaar, staatsvorm, religie en politiek, cultureel en economisch systeem. Bovendien bevond de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zich aan het eind van de oorlog in een ongekende bloeiperiode: de Gouden Eeuw. In "Een korte geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog" zet Roel Tanja nog eens op een rij welke gebeurtenissen zich tussen 1568 (Slag bij Heiligerlee) en 1648 (Vrede van Münster) afspeelden.

Donner votre avis