Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

L'ome invisble

Couverture du livre « L'ome invisble » de Herbert George Wells aux éditions Editions Des Regionalismes
Résumé:

Qual es aquel estrangièr que se ven albergar a l'abitarèla del vilatge en plen ivèrn ? Per èsser original, es un original, que jamai quita pas la cambra e fa venir tota una parabastada de fiòlas e de botelhons. Lo sospièch ganha tota la comuna e las bartavèlas mosisson pas. Mas darrèr sos... Voir plus

Qual es aquel estrangièr que se ven albergar a l'abitarèla del vilatge en plen ivèrn ? Per èsser original, es un original, que jamai quita pas la cambra e fa venir tota una parabastada de fiòlas e de botelhons. Lo sospièch ganha tota la comuna e las bartavèlas mosisson pas. Mas darrèr sos vestits un pauc fantasieroses, s'amaga un grand scientific que son invisibilitat lo va menar dins una aventura que s'èra pas imaginada a la debuta.

Un roman risolièr e tragic a l'encòp ; e profetic tanben que pausa la question d'actualitat : per nòstre bonur, podèm far çò que volèm de nòstre còrs, ara que las tecnicas son a nòstra man ?

H.G. Wells i respond a sa manièra dins aquel roman publicat en 1897.

Donner votre avis